Aici poti calcula automat rezultatul contabil, rezultatul fiscal si impozitul pe profit aferent lui.

Trebuie sa selectezi anul si perioada fiscala pe care doresti sa generezi calculul de impozit pe profit si apoi sa apesi butonul Calculeaza.

Se va afisa totalul veniturilor impozabile si neimpozabile, respectiv totalul cheltuielilor deductibile si nedeductibile, ca in aceasta imagine:

Fiecare categorie (venituri sau cheltuieli) poate fi afisata detaliat pe conturi, prin apasarea optiunii Extinde categoria. Astfel, putem verifica faptul ca sumele preluate in calcul sunt conform cu cele din balanta contabila.

Veniturile neimpozabile, respectiv cheltuielile nedeductibile, sunt preluate in mod automat, conform inregistrarilor, dar pot fi modificate manual, daca este cazul. 

Limita maxima deductibila a cheltuielilor de protocol si cheltuielile de protocol nedeductibile, ce depasesc aceasta limita, sunt calculate in mod automat:

Calculul impozitului pe profit continua cu urmatoarele categorii: Elemente similare veniturilor si Elemente similare cheltuielilor, Deduceri fiscale, Pierderi fiscale de recuperat din anii precedenti (sectiuni ce se pot completa manual, daca este cazul).

Valoarea sponsorizarilor deductibile se calculeaza automat, pe baza datelor existente in contabilitate:

La salvarea calculului, se va genera automat nota contabila 691=4411 cu valoarea impozitului pe profit de inregistrat. 

Rezultatele calculelor de impozit pe profit se pot vedea in raportul Registru de evidenta fiscala, de unde se pot si modifica sau sterge calcule deja salvate.

Vezi mai jos tutorialul despre Calculul impozitului pe profit in SmartBill Conta.

Ai găsit răspunsul căutat?