Este tranzactia metoda recomandata pentru cazul in care are loc modernizarea unei imobilizari existente.
Exemplu
: Se achizitioneaza un modul nou care extinde capabilitatile unei imobilizari existente, iar valoarea acestui modul trebuie sa se amortizeze pe durata ramasa a imobilizarii la care este adaugat.

Acest lucru se poate realiza foarte simplu in modulul de Imobilizari.

Atunci cand pe Achizitii folosesti un cont de imobilizari, va aparea butonul de Adaugare imobilizare care deschide fereastra cu acelasi nume. 

Daca doresti schimbarea valorii unei imobilizari ca urmare a unui eveniment ulterior punerii in functiune se alege tab-ul Repartizare pe imobilizare existenta:

Exista doua tipuri de modificari, dar comportamentul lor este identic:

Modernizare : cand se imbunatateste o imobilizare existenta;

Repartizare cheltuieli: cand se repartizeaza cheltuieli precum transportul, punere in functiune etc.

Data punerii in functiune este importanta. Modificarea se va amortiza incepand de luna urmatoare, pe durata de viata ramasa a imobilizarii la care se refera.

O modificare poate fi asociata cu o singura imobilizare existenta, dar se pot adauga mai multe modificari intr-o sesiune de lucru.

Pentru a gasi rapid imobilizarea la care face referire modificarea se poate folosi filtrul. Odata gasita imobilizarea, poate fi selectata din lista. 

La click pe Modifica imobilizare este adaugata in lista Imobilizari adaugate. La click pe Salveaza ecranul se inchide si se revine la fereastra de achizitie, cu informatiile precompletate. 

Butonul Modifica imobilizare adaugata achizitia in lista Imobilizari adaugate, iar Salveaza te readuce infereastra de achizitie, cu informatiile precompletate. 

Modificarea va fi salvata odata cu salvarea achizitiei.

Ai găsit răspunsul căutat?