Din lista de salariati - mergi la Actiuni unde poti selecta Suspendare contract (actiune disponibila doar pentru salariati cu stare “activ”).

In functie de temeiul legal, se vor completa automat orele de suspendare sau zilele de somaj tehnic (in pagina de calcul salarial). 

Data sfarsit - este data la care suspendarea se incheie conform deciziei de suspendare. Aceasta data nu produce efecte in pontaj, este doar “informativa”. Pentru ca o suspendare sa fie incheiata, trebuie facuta actiunea de Incetare suspendare (actiune disponibila pentru anagajtii cu stare “suspendat”).

Atentie! Pentru acele situatii care conform codului muncii “pot” suspenda contractul de munca (ex. Concediu fara plata, absente nemotivate, concediu formare profesionala): 

  • daca este vorba de o suspendare a CIM atunci se va merge prin actiunea de suspendare si in pontaj vor aparea ca ore suspendate (se poate completa si manual in pontaj campul ore suspendate);
  • daca nu este vorba de o suspendare a CIM se va completa manual in pontaj in campurile aferente (ore concediu fara plata, ore absente nemotivate, zile concediu formare profesionala).

Pentru un angajat suspendat, exista actiunile de: 

  • modificare suspendare (de unde se poate si anula/sterge o suspendare);
  • incetare suspendare - se va introduce data incetarii suspendarii - data care produce efecte in pontaj.

Nu se pot inregistra mai multe suspendari pe aceeasi perioada (inclusiv nu se poate suprapune o suspendare cu un concediu medical).

Nu se poate inceta un angajat suspendat (trebuie mai intai incetata suspendarea).

Ai găsit răspunsul căutat?