Raportul Achizitii este extras pe baza documentelor inregistrate doar in meniul Vanzari si achizitii. Astfel, in aceste liste gasesti rapid achizitiile pe care le-ai inregistrat in aplicatie intr-o anumita perioada de timp.

Ca optiuni de afisare a listelor, ai la dispozitie 10 tipuri de informatie de vizualizat in raport.

Printre acestea, se afla si optiunea Rest de plata pentru fiecare factura in parte, astfel incat sa cunosti soldul final pe fiecare document in parte. Astfel, poti obtine rapid si o lista a facturilor neachitate.

Cu ajutorul functiei de Filtrare, poti vizualiza soldul unui furnizor de achitat compus din documente. Tot de aici, poti obtine un raport cu documentele cu sold 0 sau diferit de 0, inregistrate intr-o anumita moneda sau in functie de starea documentului: finalizat sau ciorna.

Pe langa Registrul jurnal, doar in acest raport se mai pot vizualiza facturile pastrate in ciorna in aplicatie in urma efectuarii sincronizarii.

De asemenea, poti inregistra o Achizitie noua prin apasarea butonului dedicat. Alege de la bun inceput tipul achizitiei, interne sau externe. Butonul te duce direct in ecranul de inregistrare al operatiunii din meniul Vanzari si achizitii.

De la Verifica TVA poti face verificarea partenerilor in ceea ce priveste regimul TVA la data emiterii documentului de la

Se va declansa procesul de verificare a fiecarui document afisat care poate dura cateva minute in functie de volumul de documente. Intre timp, poti parasi pagina deoarece procesul va continua chiar daca operam in alta zona. 

Se verifica toate documentele cu parteneri care au CIF valid in Romania, deoarece verificarea se face pe ANAF. Restul partenerilor nu intra in aceasta verificare.

Dupa finalizarea verificarii, in raport vor fi marcate documentele cu erori. Din butonul Filtrare, potiface selectia astfel incat sa se afiseze doar documentele cu erori.

Din coloana Actiuni, cu Modificare, editezi documentele, corectand erorile doar prin apasarea butonului Modifica partener.

Cand editezi documentul, ai posibilitatea de a seta partenerul conform ANAF, astfel incat sa nu mai modifici manual parametrii.

Ai găsit răspunsul căutat?