Utilizatorii vor putea prelua rapid cheltuielile inregistrate in SmartBill Gestiune/Facturare printr-un proces similar cu sincronizarea restului de documente. Astfel toate tranzactiile de achizitii sunt acum preluate in SmartBill Conta

Pentru a prelua cheltuielile inregistrate in programul de facturare sau programul de gestiune SmartBill, acceseaza Sincronizare > Sincronizare tranzactii. Mai multe despre Sincronizari tranzactii, aici.

Procesul este similar cu sincronizarea celorlalte tranzactii si se poate face concomitent pentru toate, printr-o singura operațiune, atata timp cat tipul tranzactiei este bifat in fereastra de sincronizare.

Toate cheltuielile care sunt dintr-o categorie / subcategorie vor avea aceleasi configurari contabile, indiferent de descrierea pe care o au in Facturare / Gestiune

Cheltuielile sunt preluate din contul SmartBill Facturare/Gestiune si indentificate pe baza :

· Categorie/Subactegorie cu care a fost inregistrata: toate cheltuielile care sunt dintr-o categorie / subcategorie vor avea aceleasi configurari contabile

· sau Descriere: criteriul utilizat in cazul in care lipseste Categoria/Subcategoria

· sau Categorie/Subactegorie si Descriere

Aceste informatii sunt folosite pentru a face legatura intre tranzactiile din Facturare/Gestiune si notele contabile din Conta.

In cazul in care, cheltuielile nu au definite conturi contabile, este avertizat si treuie sa le definesti. La sincronizarile ulterioare, aplicatia ca asocia automat conturi cheltuielilor definite.

In fereastra care se deschide pentru fiecare categorie/subcategorie de cheltuiale se pot stabili urmatoarele informatii:

· contul contabil care sa fie folosit

· tipul de cheltuiala: deductibila, nedeductibila, deductibila 50%

· tip TVA (coloana apare doar la firmele platitoare de TVA): deductibila, nedeductibila, deductibila 50%

· centru de cost: este optional

Configurarea se poate face linie cu linie sau se poate face in masa.

Pentru a face asocieri in masa, filtreaza cheltuielile si apasa Actualizare configurare de la Alege actiunea.

Dupa ce se face configurarea cheltuielilor se poate face sincronizarea. Tranzactiile vor fi salvate ca achizitii interne sau externe, in functie de felul in care este intocmit documentul, tara partenerului, cota TVA. La fel ca la NIR-uri.

Ai găsit răspunsul căutat?