La sincronizare se verifica si tarile partenerilor de pe documentele preluate.

In programul de contabilitate SmartBill Conta se foloseste lista cu denumirile oficiale ale tarilor. Pe baza acesteia, se analizeaza daca un partener este din Romania, din UE sau din afara UE. Acuratetea acestor informatii are un impact major asupra tipului de tranzactie si a felului in care sunt declarate tranzactiile.

Programul de facturare sau programul de gestiune SmartBill nu pot completa denumiri diferite pentru un stat (ex. Germania, Germany, Deutscland ) si este posibil la sincronizarea cu SmartBill Conta sa apara inadvertente care trebuie corectate.

In care in care apar neconcordante la denumirea statelor, este afisata fereastra De rezolvat cu mesajul Sunt tranzactii cu parteneri din tari care nu sunt definite in aplicatie.

Corecteaza deschide o fereastra in care apar toate tarile cu denumiri “incorecte”. Pentru fiecare caz trebuie specificata denumirea corecta, din Conta.

La fel ca la produse/cheltuieli si la tari se poate face configurarea in masa.

Odata configurate aceste tari, asocierile se retin, iar la urmatoarea sincronizare se foloseste parametrarea deja salvata. Fereastra cu eroare tari va aparea doar daca apar tari noi, neconfigurate.

Modificare configurarii tarilor

Denumirile da tati configurate pot sa fie editate din Sincronizare > Tari.

In aceasta lista, gasesti toate denumirile tarilor pe care le-ai configurat. Actiunea Modifica („creion”) deschide fereastra in care poti alege una dintre denumirile inregistrate in aplicatie.

Modificarile care se fac pe tari vor avea impact de la urmatoarea sincronizare. Schimbarea tarii aici nu are impact asupra tarii salvate in nomenclatorul de parteneri.

Este posibila modificarea in masa a tuturor tarilor filtrate in raport.

Ai găsit răspunsul căutat?